Prozračivanje prostora

Ukoliko Vas alergija na plijesan ili grinje iritira, sustav za prozračivanje zraka bi Vam mogao biti od pomoći. Plijesan raste u vlažnim područjima, kao što je podrum ili sudoper u kuhinji. Plijesan se razmožava tako da pušta sitne spore. Spore lete kroz zrak pa se vrlo lako mogu udahnuti. Ukoliko ste osjetljivi na plijesan, izlaganje sporama može uzrokovati simptome kao što su problemi sa dišnim putevima, iritacija oka, kihanje ili iritacija kože.

Grinje su jedan od najčešćih uzroka alergije ili simptome astme te se razmožavaju u vlažnim područjima. Mogu živjeti u Vašim navlaka, madracu, zastorima, sagovima ili u zraku Vaše kuće te na taj način uzrokovati alergije i simptome astme. Uklanjanje pretjerane vlažnosti iz Vaših životnih prostorija može uvelike pomoći u kontroli grinja i smanjiti rast plijesni i grinja.

Kako radi sustavi za prozračivanje zraka
Sustavi za prozračivanje zraka uklanjaju pretjeranu vlagu iz zraka na način da “isisavaju” vlažni zrak iz životnih prostorija u prirodu, a vanjski zrak “usisavaju” u kuću. Vanjski zrak prilikom prolaska kroz cijevi sustava za prozračivanje zraka prolazi kroz nekoliko filtera koji služe uklanjaju svih štetnih alergena. Također ukoliko imate sustav sa rekuperacijom, tada se hladni zrak iz prirode zagrijava prilikom ulaska u prostorije. Prednost ovakvog načina grijanja zraka je vrlo velika, jer se toplina za zagrijavanje zraka koji ulazi, preuzima iz zraka koji izlazi; kada topli zrak izlazi, toplina se skladišti na posebnim keramičkim pločicama koje se nalaze u cijevama, a kroz te iste cijeve svjež zrak iz prirode ulazi i sa keramičkih pločica preuzima toplinu.

Zdrastvene prednosti sustava za prozračivanje zraka
Sustavi za prozračivanje zraka iznimno su bitni obiteljima kod kojih postoji povijest alergija ili astme.

Znakovi vlage u Vašim životnim prostorijama su:

– mrlje na zidovima ili stropovima
– smrdljivi zrak u sobi
– drvo koje trune
– kondenzaciju vode na prozoru
– opor miris

Razveselite svoju obitelj još danas, omogućite im normalno disanje u Vašim životnim prostorijama, kontaktirajte nas za besplatnu procjenu ugradnje sustava za prozračivanje zraka.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)