Tel: +385 01 2096 888 Mail: info@euro-pil.hr

UNI MAX

Učinkovita decentralizirana ventilacijska jedinica za male urede ili konferencijske sobe. Vidljiva stropna viseća instalacija. Dostupna je verzija s električnim predgrijačem.

Kategorija: Oznaka:

ZNAČAJKE

Učinkovita decentralizirana ventilacijska jedinica za male urede ili konferencijske sobe. Vidljiva stropna viseća instalacija. Dostupna je verzija s električnim predgrijačem. Čisti zrak zahvaljujući filtru ePM1 70% / F7 za filtriranje dovodnog zraka. Mogućnost spajanja kanala za dovod i odvod svježeg zraka na gornjoj ili stražnjoj strani jedinice. Niska razina buke od 16 dB(A) na 3 m. Visoka razina udobnosti zahvaljujući ugrađenoj premosnici i zračnim zaklopkama.

KUĆIŠTE

Kućište je izrađeno od pocinčanog lima s bijelo obojenim ukrasnim poklopcem. Suvremeni dizajn jedinice Uni Max savršeno će se uklopiti u svaki interijer. Jedinica je toplinski i zvučno izolirana slojem pjene od 20 mm. Servisna ploča se lako otvara za održavanje filtera. Jedinica je opremljena s dva priključka Ø125 mm za dovod svježeg zraka i odvod ustajalog zraka. Položaj klinova može se promijeniti iz vodoravnog u okomiti.

VENTILATORI

Jedinice imaju visokoučinkovite, elektronički komutirane (EC) motore s vanjskim rotorom i naprijed zakrivljenim lopaticama. Ove najsuvremenije jedinice nude izvrsnu energetsku učinkovitost. Uz to, EC motori kombiniraju visoke performanse i optimalnu kontrolu u cijelom rasponu brzine. EC motori imaju izvrsnu energetsku učinkovitost (do 90 %).

ZRAČNE ZAKLOPKE

Jedinica Uni Max opremljena je s dvije automatske zaklopke za zrak, koje se automatski zatvaraju kada je jedinica isključena kako bi spriječila propuh.

BYPASS

Jedinice Uni Max opremljene su premosnicom za ljetno hlađenje hladnim zrakom izvana.

PREDGRIJAVANJE

Jedinice Uni Max E S21 opremljene su električnim predgrijačem kako bi se spriječilo smrzavanje izmjenjivača topline.

IZMJENJIVAČ TOPLINE

Jedinica Uni Max opremljena je pločastim protustrujnim polistirenskim izmjenjivačem topline za povrat topline. Kondenzat jedinice skuplja se i odvodi u odvodnu posudu ispod izmjenjivača topline. Jedinica Uni Max E opremljena je entalpijskim pločastim protustrujnim izmjenjivačem topline za povrat energije (topline i vlage). Zbog povrata vlage kondenzat se ne stvara u entalpijskom izmjenjivaču topline. Protoci zraka potpuno su odvojeni u izmjenjivaču topline. Tako se mirisi i onečišćenja ne prenose iz odvodnog zraka u dovodni zrak. Povrat topline temelji se na prijenosu topline i/ili vlage kroz ploče izmjenjivača topline. U hladnoj sezoni dovodni zrak se zagrijava u izmjenjivaču topline prijenosom toplinske energije toplog i vlažnog odvodnog zraka na hladni svježi zrak. Rekuperacija topline smanjuje gubitke topline ventilacijom i troškove grijanja. U toploj sezoni izmjenjivač topline radi obrnuto i usisni zrak se hladi u izmjenjivaču topline hladnim odvodnim zrakom. To smanjuje radno opterećenje klima uređaja i štedi električnu energiju.

UPRAVLJANJE I AUTOMATIZACIJA

Jedinice Uni Max A21 opremljene su integriranim sustavom automatizacije. Daljinska upravljačka ploča nije uključena u komplet isporuke (prodaje se zasebno). Kontroler A21 omogućuje integraciju jedinice u sustav Smart Home ili BMS (Building Management System). Upravljanje uređajem putem Wi-Fi mreže pomoću mobilne aplikacije Vents AHU. Jedinice Uni Max A14 opremljene su integriranim sustavom automatizacije i A14 zidnom senzorskom kontrolnom pločom s LED indikacijom.

Imate Pitanje?

Pošaljite nam upit

Rješenja Form

Povezani proizvodi

Pošaljite nam upit bez obaveze.

© 2023. Euro Pill. Sva prava pridržana

Dev & Hosting: Plavi Pixel d.o.o. 2023.