Tel: +385 1 2096 888 Mail: info@euro-pil.hr

UGRADNJA VENILACIJE

Sadržaj

Ugradnja ventilacije uz EURO-PIL ventilacijske sustave cjelovito je rješenje za sve probleme svih vrsta prostora. Kako bi bili potpuno zadovoljni, ugradnja traje svega jedan dan!
Učinkovitost, fleksibilnost i jednostavnost najvažniji su čimbenici tijekom procesa upita, procjene i same ugradnje ventilacijskog sustava.
Bez obzira o kojoj vrsti prostora se radi, naš je sustav dizajniran reducirati svakodnevne glavobolje, uključujući vlagu i plijesni. Samim time klijentima nudimo ono najvažnije – financijsku isplativost, energetsku učinkovitost i – komfor.

PREDRASUDE O UGRADNJI VENTILACIJE

Prije svega, mit o beskorisnosti ventilacijskih sustava zaista i jest mit koji se javio zbog predrasuda i koji nas mogu odvratiti od kreiranog udobnog prostora:
 • veća potrošnja električne energije
 • problemi prilikom i nakon ugradnje ventilacije
 • glasan rad ventilacijskog sustava
 • izazvano strujanje zraka (propuh)
 • problemi s provjetravanjem i otvaranjem prozora
Međutim, s profesionalne i praktične strane, ugradnja ventilacije energetski je učinkovit i prigodan za niskoenergetske objekte, novogradnje, kuće, stanove, škole, starije objekte…
Dakle, uz profesionalnu izvedbu, naši ventilacijski sustavi omogućuju prilagođavanje sustava i procesa kako bi dobili željeni i očekivani rezultat.

ZAŠTO UGRADNJA VENTILACIJE?

Korist ventilacijskog sustava je višestruka, poglavito u vrijeme kada nemamo sigurne energetske projekcije te kada ustaljeni standardi prestaju biti dominantni.
Upravo zbog toga, važno je navesti zašto treba razmotriti ugradnju ventilacije. Uz Euro-pil ventilacije sustave prostor će:
 • imati povrat topline i samim time bit će očuvana toplina prostorije
 • očuvanjem topline umanjuje se i potrošnja energije za grijanje
 • učestali svjež zrak, bez obzira na broj osoba u prostoriji
 • koristiti alergičarima ili astmatičarima zbog sustava filtera
 • dokinuti osjećaj propuha jer neće biti potrebe otvarati prozore zbog svježeg zraka

UGRADNJA U ČETIRI JEDNOSTAVNA KORAKA

Profesionalnim pristupom, dugogodišnjim iskustvom i znanjem koji se stapa u razumijevanje očekivanih rezultata – sve korake ugradnje sveli smo na jednostavnu formulu: brzo i učinkovito!
Ponajprije, kako bi došli do optimalnosti procesa, u bilo kojem trenutku nas možete nazvati ili poslati upit na mail adresu.
U prvom koraku definiramo kakva vrsta ventilacije je potrebna, želi li se ukloniti vlaga i plijesni te za koju vrstu prostora radimo procjenu.
U početnom stadiju razmatramo i kvadraturu samog prostora, a slobodno se može poslati i tlocrt kako bi analiza bila točna i pouzdana.
U drugom koraku, nakon detaljne analize, procjene i prijedloga – kreiramo najbolje personalizirano rješenje koje se temelji na projekciji optimalnog funkcioniranja ventilacijskog sustava
Koraci su važni kako bi prostor dobio novu dimenziju i ispunio ona očekivanja koja svatko priželjkuje.
U trećem koraku pokazujemo znanje, pouzdanost i fleksibilnost u svim mogućim segmentima: od vaših ideja i pitanja pa sve do realizacije projekta.

Cijena ugradnje ventilacijskih sustava:

Cijena ovisi o vrsti uređaja, te veličini kvadrature. Točan izračun cijene dobivate nakon procjene vašeg slučaja i odabira idealnog rješenja za vas.
Procjena troška (uređaji+ugradnja+PDV):
 • za stan do 50m2 od 1.225,00 EUR
 • za stan do 75m2 od 1.775,00 EUR
 • za stan do 100 m2 od 2.325,00 EUR
Na koncu, posljednji korak donosi ono što se obostrano željno iščekuje: dolazimo u vaš prostor i velikoj većini slučajeva ugradnja ventilacije završava isti dan.

KAKO SE UGRAĐUJE VENTILACIJA?

Suvremenim metodama, novom tehnologijom, profesionalnim pristupom i potrebnim podacima – u mogućnosti smo postaviti ventilacijski sustav primjeren onome što očekujete i zaslužujete.
Prije svega, kako smo naglasili, montaža je brza. No, važno je reći i kako ugradnja ventilacije traje bez većih intervencija u prostoru.
Budući da raspolažemo suvremenom opremom koja nam omogućuje efikasnost – ugradnja se vrši, primjerice, dijamantskom bušilicom ili nekim drugim alatom koji je prilagođen prostoru u kojem se treba ugraditi ventilacija.
S novim uređajima koji su kompaktni i dizajnirani za ugradnju, samo postavljanje ne zauzima puno prostora.
Dakle, nema silnih kablova, bušilica i dodatnog materijala koje su otežavale ljudima manipulaciju stvari u prostoru (ako se radi o namještenoj kući ili stanu).
Kao što smo spomenuli, vrijeme je bitan faktor. U većini slučajeva ugradnja traje svega jedan dan, no produženje na sljedeći dan ovisi samo o vrsti zida u prostoru.
Dakle, EURO-PIL ventilacijski sustavi ugrađuju se:
 • brzo, jednostavno i efikasno zahvaljujući novim tehnologijama
 • stručnom timu koji svojim znanjem i iskustvom upravlja procesima ugradnje
 • bez „nereda“ u samom prostoru u kojem se vrši ugradnja

ZAKLJUČAK

Ventilacijski sustavi ipak su, unatoč predrasudama, zaživjeli u mnogim javnim i privatnim prostorima u kojima često boravimo.
EURO-PIL sustav uvijek ima rješenje koje je prilagođeno vašim potrebama, štedi energiju i smanjuje troškove.
Sve vrste prostora koje se nalaze u različitim objektima mogu biti idealno mjesto za disanje s punim plućima.
Optimalna izmjena zraka, topline i izolacija energije jasno pokazuju koliko su ti čimbenici važni kada se radi o kvaliteti života i zdravlju.

Pošaljite nam upit bez obaveze

© . EURO-PIL d.o.o. Sva prava pridržana.

Dev & Hosting: Plavi Pixel 2023.