Ugradnja ventilacije

Ugradnja ventilacije uz Europil ventilacijske sustave cjelovito je rješenje za sve probleme svih vrsta prostora. Kako bi bili potpuno zadovoljni, ugradnja traje svega jedan dan!

Učinkovitost, fleksibilnost i jednostavnost najvažniji su čimbenici tijekom procesa upita, procjene i same ugradnje ventilacijskog sustava.

Bez obzira o kojoj vrsti prostora se radi, naš je sustav dizajniran reducirati svakodnevne glavobolje, uključujući vlagu i plijesni.

Samim time klijentima nudimo ono najvažnije – financijsku isplativost, energetsku učinkovitost i – komfor.

Glasan rad sustava i veći račun za struju? Ništa od toga

PREDRASUDE O UGRADNJI VENTILACIJE

Prije svega, mit o beskorisnosti ventilacijskih sustava zaista i jest mit koji se javio zbog predrasuda i koji nas mogu odvratiti od kreiranog udobnog prostora:

 • veća potrošnja električne energije
 • problemi prilikom i nakon ugradnje ventilacije
 • glasan rad ventilacijskog sustava
 • izazvano strujanje zraka (propuh)
 • problemi s provjetravanjem i otvaranjem prozora

Međutim, s profesionalne i praktične strane, ugradnja ventilacije energetski je učinkovit i prigodan za niskoenergetske objekte, novogradnje, kuće, stanove, škole, starije objekte…

Dakle, uz profesionalnu izvedbu, naši ventilacijski sustavi omogućuju prilagođavanje sustava i procesa kako bi dobili željeni i očekivani rezultat.

Ušteda energije i benefiti za zdravlje

ZAŠTO UGRADNJA VENTILACIJE?

Korist ventilacijskog sustava je višestruka, poglavito u vrijeme kada nemamo sigurne energetske projekcije te kada ustaljeni standardi prestaju biti dominantni.

Upravo zbog toga, važno je navesti zašto treba razmotriti ugradnju ventilacije. Uz Europil ventilacije sustave prostor će:

 • imati povrat topline i samim time bit će očuvana toplina prostorije
 • očuvanjem topline umanjuje se i potrošnja energije za grijanje
 • učestali svjež zrak, bez obzira na broj osoba u prostoriji
 • koristiti alergičarima ili astmatičarima zbog sustava filtera
 • dokinuti osjećaj propuha jer neće biti potrebe otvarati prozore zbog svježeg zraka

Brzo, jednostavno i efikasno

UGRADNJA U ČETIRI JEDNOSTAVNA KORAKA

Profesionalnim pristupom, dugogodišnjim iskustvom i znanjem koji se stapa u razumijevanje očekivanih rezultata – sve korake ugradnje sveli smo na jednostavnu formulu: brzo i učinkovito!

Ponajprije, kako bi došli do optimalnosti procesa, u bilo kojem trenutku nas možete nazvati ili poslati upit na mail adresu.

U prvom koraku definiramo kakva vrsta ventilacije je potrebna, želi li se ukloniti vlaga i plijesni te za koju vrstu prostora radimo procjenu.

U početnom stadiju razmatramo i kvadraturu samog prostora, a slobodno se može poslati i tlocrt kako bi analiza bila točna i pouzdana.

U drugom koraku, nakon detaljne analize, procjene i prijedloga – kreiramo najbolje personalizirano rješenje koje se temelji na projekciji optimalnog funkcioniranja ventilacijskog sustava

Koraci su važni kako bi prostor dobio novu dimenziju i ispunio ona oèekivanja koja svatko priželjkuje.

U trećem koraku pokazujemo znanje, pouzdanost i fleksibilnost u svim mogućim segmentima: od vaših ideja i pitanja pa sve do realizacije projekta.

Cijena ugradnje ventilacijskih sustava:

Cijena ovisi o vrsti uređaja, te veličini kvadrature. Točan izračun cijene dobivate nakon procjene vašeg slučaja i odabira idealnog rješenja za vas.

Procjena troška (uređaji+ugradnja+PDV):

 • za stan do 50m2 od 1.075,00 EUR
 • za stan do 75m2 od 1.565,00 EUR
 • za stan do 100 m2 od 2.060,00 EUR

Na koncu, posljednji korak donosi ono što se obostrano željno iščekuje: dolazimo u vaš prostor i velikoj većini slučajeva ugradnja ventilacije završava isti dan.

Profesionalni pristup i nova tehnologija – garancija za zadovoljstvo

KAKO SE UGRAĐUJE VENTILACIJA?

Suvremenim metodama, novom tehnologijom, profesionalnim pristupom i potrebnim podacima – u mogućnosti smo postaviti ventilacijski sustav primjeren onome što očekujete i zaslužujete.

Prije svega, kako smo naglasili, montaža je brza. No, važno je reći i kako ugradnja ventilacije traje bez većih intervencija u prostoru.

Budući da raspolažemo suvremenom opremom koja nam omogućuje efikasnost – ugradnja se vrši, primjerice, dijamantskom bušilicom ili nekim drugim alatom koji je prilagođen prostoru u kojem se treba ugraditi ventilacija.

S novim uređajima koji su kompaktni i dizajnirani za ugradnju, samo postavljanje ne zauzima puno prostora.

Dakle, nema silnih kablova, bušilica i dodatnog materijala koje su otežavale ljudima manipulaciju stvari u prostoru (ako se radi o namještenoj kući ili stanu).

Kao što smo spomenuli, vrijeme je bitan faktor. U većini slučajeva ugradnja traje svega jedan dan, no produženje na sljedeći dan ovisi samo o vrsti zida u prostoru.

Dakle, Europil ventilacijski sustavi ugrađuju se:

 • brzo, jednostavno i efikasno zahvaljujući novim tehnologijama
 • stručnom timu koji svojim znanjem i iskustvom upravlja procesima ugradnje
 • bez „nereda“ u samom prostoru u kojem se vrši ugradnja
Razloga za osmijeh neće nedostajati

ZAKLJUČAK

Ventilacijski sustavi ipak su, unatoč predrasudama, zaživjeli u mnogim javnim i privatnim prostorima u kojima često boravimo.

Europil sustav uvijek ima rješenje koje je prilagođeno vašim potrebama, štedi energiju i smanjuje troškove.

Sve vrste prostora koje se nalaze u različitim objektima mogu biti idealno mjesto za disanje s punim plućima.

Optimalna izmjena zraka, topline i izolacija energije jasno pokazuju koliko su ti čimbenici važni kada se radi o kvaliteti života i zdravlju.