Problemi sa grinjama su sve veći. Neželjeni nametnici vole našu toplinu i gostoljubivost, jer ih svakodnevno hranimo i držimo ih na toplome u naših krevetima i jastucima. Ovo nije jedan od onih razgovora koje želite voditi, ali to je jedna od stvari koju svakako morate riješiti, jer grinje postaju sve veći problem u kućama diljem zemlje. Problem sa grinjama nije zabavan svima koji su na grinje alergični te zbog njih kišu, imaju crven nos, probleme sa dišnim putovima, crvene oči, osipe na koži itd.

Prema nekim studijama svaka treća osoba ima neku vrstu alergije i nema nikakvih naznaka da bi se taj trend mogao usporiti, čak što više izgleda da je u trendu porast alergičara. Grinje su mikroskopska bića koja potječu iz familije paukova, a odgovorne su za polovicu alergija čiji uzrok je u životnom prostoru.

Uopće nema sumnje da moramo istjerati ove nametnike iz naših životnih prostora. Oni uživaju u našim životnim prostorima kao što sagovi, madraci, sofe, jastuci i općenito svugdje oko kreveta koji nam služe za spavanje. Uklanjanje grinja i štetnih alergena iz Vaše spavaće sobe može imati dramatičan utjecaj na smanjivanje alergijskih simptoma i na poboljšanje Vašeg zdravlja.

I kako da se riješimo ovih mikroskopski malih nametnika iz naše kuće? Pa prvo trebate znati da ih se ne možemo nikada u potpunosti riješiti, ali možemo smanjiti njihov broj do te razine da to ima značajan utjecaj na naše zdravlje. Taj utjecaj se prvenstveno manifestira kao lakše disanje, a osobe sa alergijom će osjetiti smanjene simptome alergije koje inače osjećaju tijekom dana.

Nemojte koristite kemikalije da bi se riješili grinja

Simptomi alergije na grinje mogu biti vrlo teški, ali nemojte nikada pasti u napast i pokušati si ih olakšati tako da upotrijebite kemikalije za borbu protiv grinja, jer će to u većini slučajeva samo povećati alergene i štetne kemikalije koje ćete Vi i vaša obitelj udisati.

Najbolje je početi od sagova, zato jer se grinje vole zakopati u topla, vlažna mjesta. Ukoliko je Vaš doma pun sagova, tada ih zasigurno ima na milijarde koje se nalaze u sagovima. Mnoge osobe koje boluju od alergija preferiraju da sagovi budu razasuti po drvenim podovima, zbog toga jer takve sagove možete vrlo lagano iznijeti van i očistiti, za razliku od sagova koji su fiksirani za površinu poda.

Prevencija od stvaranja novih grinja je isto važna. Ukoliko se Vaše muke ne poboljšaju sa redovitim čiščenjem sagova tada trebate ukloniti sagove i razmisliti o drvenom podu.