po4008002

PO 400

Prozorska jedinica PO 400 je mehanizam za dovod zraka namijenjen trajnoj ventilaciji i neprekidnom dovodu zraka u stambene i javne prostore. Ova jedinica je pogodna za ugradnju u prozorske okvire različitih veličina u stanovima, vikendicama i poslovnim prostorima.

Pravilna izmjena zraka temeljni je preduvjet udobnosti stanara u modernim stambenim zgradama. Za razliku od nekadašnjih vremena kada su se projekti ventilacijskih sustava temeljili na pretpostavci dovoda vanjskog zraka kroz brojne pukotine u prozorskim okvirima, danas se većina prozora gradi tako da budu zrakonepropusni pa se traže druga rješenja. Prozorska jedinica osigurava prirodan protok svježeg zraka kroz inače zrakonepropusne prozorske okvire.

Prozorska jedinica PO 400 je dovodna jedinica dizajnirana za isporuku svježeg zraka u stambene i nestambene prostore. Takve se jedinice mogu ugraditi u okvire različitih veličina u stanovima, obiteljskim kućama i poslovnim zgradama. Jedinica za dovod zraka eliminira potrebu za otvaranjem prozora osiguravajući stalan protok svježeg zraka bez stvaranja propuha i propuštanja ulične buke. Zbog namjenskog dizajna, vrlo je jednostavan za korištenje, dok ugrađeni filter za prašinu štiti unutarnji zrak od nečistoća.

Osiguravanje pravilne izmjene zraka

Sljedeći primjer ilustrira ventilaciju stana u višekatnoj stambenoj zgradi. Mehanički sustavi ispušne ventilacije s prirodnim protokom svježeg zraka osmišljeni su tako da se oslanjaju na odsisne ventilatore instalirane u kuhinji i kupaonici. Svježi zrak dovodi se u stambene unutarnje prostore (tj. spavaću i dnevnu sobu) kroz jedinice PO 400 u okviru prozora. Zrak postupno ulazi u kupaonicu i kuhinju kroz unutarnja vrata, a zatim ga ispušni ventilatori uklanjaju van.

Dizajn

Jedinica se sastoji od vanjskog deflektora, filtra i podesive unutarnje rešetke.
Vanjski deflektor sprječava prodor vode u prostor i ima komarnik za suzbijanje insekata.
Filter uklanja prašinu i onečišćenje iz dovodnog zraka, zadržava višak vlage i djelomično blokira uličnu buku.
Podesiva unutarnja rešetka omogućuje promjenu volumena dovodnog zraka i smjera strujanja.

Održavanje filtera (3 - 4 puta godišnje)

Prljavi filtri povećavaju otpor zraka u sustavu i smanjuju količinu dovodnog zraka. Filtre je potrebno čistiti najmanje 3-4 puta godišnje. Dopušteno je usisavanje. Nakon dva uzastopna čišćenja filtri se moraju zamijeniti.

Podešavanje intenziteta i smjera strujanja zraka

  • Jedinica je opremljena regulatorom koji omogućuje različite kombinacije intenziteta i smjera strujanja zraka kako bi rezultirajuća mikroklima pružila maksimalnu udobnost za stanare.
  • Maksimalno otvorena pozicija
  • Otvoreni donji položaj
  • Otvorena pozicija
  • Zatvorena pozicija