Obzirom da je plijesan u kupaonici veliki problem, iznaći način kako se riješiti takve plijesni je od velike važnosti. Plijesni je uvijek potreban neki izvor, zato ćete uvijek vidjeti da plijesan raste na stropovima i/ili tuš kabini. Ako vidite da su spore počele rasti na stropovima ili na zidovima u kupaonici, to je najvjerojatnije zato jer plijesan izjeda materijal od kojeg su rađeni ti zidovi.

Početak takvog razvoja možete zaključiti na temelju istančanog mirisa koji ima takva prostorija. Miris će imati tzv. „plijesnjivi miris“ i uobičajeno ćete se osjećati vrlo neugodno uz taj miris. Osjećaj neugode dolazi zbog toksičnosti same plijesni koje udišite kada ste joj u blizini.

Toksične izlučevine su zaslužne za efekte koje osjećate od plijesni. Uklanjanje plijesni sa zida u kupaoni je vrlo teško za riješiti, ali uvijek zapamtite da trebate tražiti izvor problema. Plijesan na zidovima u kupaonici i stropu kupaonice je vrlo česta, kako riješiti taj problem je ono o čemu trebate brinuti.

Uklanjanje plijesni sa prirodnim proizvodima za tu svrhu je rješenje koje preporučamo. No uvijek trebate imati na umu da takvo rješenje neće uvijek riješiti problem te da postoji opasnost da se plijesan vrati. Uklanjanje plijesni sa zidova u kupaonici će uključiti smanjivanje vlažnosti.

Da bi spriječili nastajanje plijesni u kupaonici svakako kod čišćenja kupaonice koristite proizvode koji su dovoljno jaki da uklone plijesan tj. spore plijesni iz kojih će kasnije nastati plijesan. Obratite pozornost da proizvodi koje koristite osim što uklanjaju plijesan da i štite od nastanka buduće plijesni. Takva zaštita obično ima svoj vremenski rok trajanja, pa planirajte čišćenje kupaonice prema tom vremenskom periodu.

Tijekom čišćenja kupaonice može se javiti pojačani miris plijesni što je dobar znak jer to upućuje na to da radite kvalitetan posao. Svakako prođite cijelu prostoriju temeljito. Za vrijeme čišćenja trebali bi imati upaljen isisnik zraka iz kupaonice koji će povući sve pore plijesni koji će u to vrijeme letjeti po kupaonici. Vodite računa ako ostavite pore iza sebe da vrlo brzo možete računati na povratak plijesni u Vašu kupaonicu.

Vodite računa da kupaonica uvijek bude što je moguće suša te ukoliko imate mogućnost postavite sustav za prozračivanje. Sustav za prozračivanje Vam omogućava konstantnu izmjenu zraka u kupaonici što će kupaonici učiniti suhom i time spriječiti nastanak plijesni.