Grinje sudjeluju u vrlo velikom postotku kada pričamo o uzročnicima alergija. Glavni problem je to što su grinje posvuda te ih je vrlo teško u potpunosti izbjeći. Međutim, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti u kući da bi smanjili broj grinja u Vašem životnom prostoru.

Grinje su vrsta organizma kojemu je potrebno veoma malo “hrane” da bi preživjele. Preferiraju toplija područja u kući, a hrane se mikroskopskim organičkim česticama, kao što je mrtva ljudska koža koja s ljudskih bića pada cijelo vrijeme.

Jedno od najčešćih mjesta na kojemu možete naći grinje su madrac i jastuk. Također grinje su dosta česte u sagovima, posteljini i kaučima.

Jedan od najvećih problema sa grinjama je što se one razmnožavaju eksponencijalnom brzinom. Ako ste ikada imali osjećaj da nikako ne možete očistiti prašinu u svojoj kući bez obzira što radili, vrlo je velika mogućnost da imate ogromnu koloniju grinja.

Grinje je vrlo teško, gotovo nemoguće u potpunosti ukloniti iz kuće, međutim ima nekoliko koraka koje možete poduzeti da bi smanjili njihov broj. Ukoliko patite od alergija, praćenje ovih koraka je vitalno.

Prvo, trebali bi zaštiti svoj madrac i jastuk sa posebnim presvlakama koje su isključivo namjenjene grinjama. Također sve navlake koje imate na krevetu trebali bi prati najmanje jedanput u dva tjedna u veoma vrućoj vodi.

Slijedeće što bi trebali napraviti je da uklonite sve sagove i zastore iz kuće. Ukoliko to nije praktična opcija, trebali bi se pobrinuti da se sagovi i zastori profesionalno očiste barem jedanput na tjedan. Održavanje Vašeg životnog prostora čistim je esencijalno ukoliko želite spriječiti invaziju grinja.

Također trebali bi tretirati sav presvučeni namještaj na isti način kako bi trebali tretirati zavjese i sagove. Ukoliko imate alergičnu djecu, pobrinite se da se uklone svi sagovi, zavjese, punjene plišane igračke i drugi predmeti koji imaju navlake.

Osim što bi trebalo što češće čistiti, postoji još nekoliko opcija koje možete dodati u svoj asortiman za borbu protiv grinja. Jedan od njih je sustav za prozračivanje sa posebnim filtrima za grinje. Sustavi za prozračivanje se uspješno bore protiv grinja u kući na dva načina, putem sustava za prozračivanje možete kontrolirati razinu vlage u kući. Ukoliko bi željeli besplatnu procjenu instalacije sustava za prozračivanja obratite nam se putem kontakt stranice ili na broj telefona.

Međutim, morate biti svjesni da je kontroliranje broja tj. potpuno odstranjivanje grinji iz kuće vrlo teško za postići, no ako se pridržavate svih savjeta koje smo napisali u ovom članku te ukoliko postavite sustav za prozračivanje sa posebnim filtrima za grinje to će smanjiti broj grinji u velikom broju te time olakšati Vaše alergijske probleme.