Počnite sa usisavanje svoje sobe odozgo prema dolje, tako da sve pada na pod. Obrišite prašinu sa stolova, namještaja itd. Slijedeće što će biti potrebno je da nabavite usisavač sa posebnim filtrima koji će temeljito očistiti podove i sagove. Svakako obratite pozornost na filtre koje usisavač koristi, na filteru obavezno treba biti naznačeno da filtrira čestice do 0.3 mikrona.

Pripazite na deklaraciju kada kupujete usisavač i/ili filtre, jer će Vam mnogi proizvođači htjeti prodati inferiorne filtre ili usisavače na kojima će biti velikim slovima deklarirano da rješavaju problema sa grinjama, dok u stvarnosti to neće raditi. Trebate temeljito pročitati sitna slova u deklaracijama i uvjeriti se u veličinu čestica koji ti filtri sprječavaju da izlaze iz usisavača prilikom usisavanja. Ukoliko su filtri za čestica od 0.3 mikrona tada se radi o pravim filtrima koji će imati učinak, međutim ukoliko se radi o većim filtrima koji sprječavaju veće čestice tada bacate novac.

Usisavač je jedna od onih stvari na kojoj ne biste trebali štedjeti, problem kod jeftinih usisavača je tome da vrlo malo toga u stvarnosti “usisaju”, već sve što rade je da povuku prašinu i grinje, veće čestice zadrže, a grinje i bakterije koje se stvaraju u usisavaču ispuštaju ponovno u zrak. Tako da umjesto da od njih imate neke koristi, ustvari si radite “medvjeđu uslugu”, jer sve što radite je da izbacujete više štetnih stvari iz usisavača nego ih usisavate.
Neki ljudi kupuju po nekoliko jeftinih usisavača svaku godinu, jer se nakon vremena usisavači potrgaju, a takvi usisavači uglavnom dolaze bez ikakve garancije. Skuplji usisavači uvijek imaju garanciju, koja se ponekad proteže i na nekoliko godina, i što je isto dosta bitno, ukoliko se Vam takav usisavač i pokvari, distributer uvijek ima spremne zamjenske dijelove. Dakle, kvar na usisavaču će se jako brzo otkloniti.

Kao što se stara poslovica kaže, “jeftino je uvijek najskuplje ”, ta poslovica ima posebno značenje ukoliko kupujete proizvode koji omogućuju Vama i Vašoj obitelji zdrav život.

Većinu našeg vremena provodimo kod kuće, tako da bi svakako trebali sjediti u čistom i higijenskom zrakom, udišući ništa osim čistog svježeg zraka, umjesto udisanja zraka punog grinja, peludi i spora od vlage.

Uz redovito čišćenje svakako trebate postaviti i sustave za prozračivanje, koji Vam omogućuju izmjenu zraka bez otvaranja prozora. Posebni filteri u sustavu omogućuju da sav zrak koji ulazi bude čist od svih negativnih supstanaca tj. alergena kao što grinje, spore ili pelud. S druge strane taj sustav “povlači” sav zrak koji se nalazi u Vašem životnom prostoru i na taj način uzima sve štetne stvari koji se nalaze u zraku.

Ukoliko se bojite velikih računa za zagrijavanje takvog svježeg zraka, moramo Vas obavijestiti da sustavi za prozračivanje posjeduju posebne keramičke pločice koje zadržavaju toplinu zraka koji izlazi van iz kuće, a prilikom ulaska svježeg zraka, ta topline se prenosi na novi zrak. Ukoliko želite besplatnu procjenu instalacije takvog sustava kontaktirajte nas još danas.