Alergije u svim prostorijama osim spavaće sobe

Ove prostorije možda nemaju isti potencijal za rast alergena kao što to imaju dnevne sobe, ali primjenjuju se slična pravila:
– Sagovi se moraju čistiti barem jednaput tjedno ili po mogućnosti, ako možete, potpuno ih izbacite iz prostorija.
– Ograničite upotrebu plišanih igračak i perite ih redovito.
– Kod korištenja usisavača, koristite posebne filtere koji ne ispuštaju bakterije i grinje u zrak prilikom usisavanja.

Alergije u kuhinji i spavaćoj sobi
Žohari su isto jedan od najčešćih okidača alergije i astme, tako da je uvijek potrebno kuhinju držati čistom. Držite svu hranu u zatvorenim posudama, a smeće mora biti uvijek pokriveno i često se prazniti.

Plijesan koja je rezultat vlage se vrlo često akumulira u kuhinji i kupaonici. Koristite sustave za prozračivanje u kupaonici cijelo vrijeme ili barem poslije pranja i tuširanja, a također trebate redovito čistiti sve površine sa izbjeljivačem. Tuševi i kade se moraju čistiti svaki tjedan, prilikom čega možete provjeriti postoji li vlaga i plijesan. Hladnjaci su također jedan od velikih izvora rasta plijesni. Ukoliko vaš hladnjak ima otvor za kapanje, svaki puta kada čistite hladnjak izvadite otvor i očisitite i njega.

Rješenja koja se mogu upotrijebiti u cijeloj kuću
Najbolji način na koji možete držati alergene podalje od Vaših životnih prostorija je da ih držite čistim i suhim. Plijesan uspijeva u vlažnim prostorijama ili u prostorijama gdje je slaba ventilacija. Ukoliko imate cijevi ili krov koji pušta, svakako sanirajte to što prije, jer će se s vremenom razviti plijesan. Izbjegavajte stavljanje sagova na betonske podove, a odjeću i papir držite što je moguće dalje od vlažnih područja.

Naravno bilo bi odlično kada bi svaka prostorija u kući bila spojena na sustav za prozračivanje, jer na taj način ne bi imali problema sa vlagom, a istovremeno ne bi nikada trebali otvarati prozore i dozvoliti alergenima ulazak u svoje životne prostorije. Kontaktirajte nas još danas da biste dobili besplatnu ponudu za postavljanje sustava za prozračivanje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *